0168 556 888
info@nagtzaamverzekeringen.nl
Documenten
hello world!
Gepubliceerd: 28 februari 2024

Waterschade; wat is er wel en wat is er niet verzekerd?

We zien het steeds vaker in Nederland; schade als gevolg van extremere weeromstandigheden met veel neerslag en wateroverlast. Erg vervelend maar in sommige gevallen ook te voorkomen. In deze blog zoomen we in op preventiemaatregelen die u kunt nemen.

Allereerst is het goed om te weten wat verzekeraars globaal in de dekking hebben opgenomen als het gaat om waterschades. Verzekeraars dekken namelijk lang niet alles.

Wat is wel verzekerd en wat niet?

Directe neerslag

Schade ontstaan door neerslag is bij de meeste verzekeraars verzekerd. Dit gaat dan om de gevolgschade in huis. Schade aan het dak (inclusief het dakbeschot) valt hier buiten, tenzij het dak beschadigd is door storm. De dekking wordt soms uitgesloten tijdens een verbouwing, net als neerslag dat binnendringt door openstaande ramen, deuren of luiken en via muren.

Indirecte neerslag

De meeste verzekeraars dekken water dat het huis binnenkomt bij hevige plaatselijke neerslag. Hieronder verstaan verzekeraars dat er nabij het woonhuis minstens zoveel water valt:

– 40 millimeter regen in 24 uur

– 53 millimeter regen in 48 uur

– 67 millimeter regen in 72 uur

Het water waar we het over hebben gaat om regenwater wat via kieren de woning binnendringt Hevige plaatselijke regenval dat via de grond het huis binnendringt is vrijwel altijd uitgesloten van dekking.

Defecte leidingen

Bijna alle verzekeraars dekken schade door water dat uit een defecte leiding stroomt. De meeste partijen vergoeden ook het hak en breekwerk. Let op: De regel is dat je verzekering meestal alleen betaalt als er waterschade in je huis is. Als je Cv-ketel minder druk heeft door een lek in de vloerverwarming, maar er is geen waterschade, dan betaalt de verzekering vaak niet.

Schade door grondwater

Dit is meestal uitgesloten van dekking. Sommige partijen bieden echter wel dekking als het grondwater binnendringt via afvoerleidingen of sanitaire toestellen.

Schade door overstroming

Waar voorheen alles rondom overstromingen was uitgesloten, zien we nu dat sommige verzekeraars wel dekking bieden voor schade. Dit gebeurt wanneer het is veroorzaakt door het doorbreken van niet primaire waterkeringen (regionale rivieren en kanalen).

Top 10 preventiemaatregelen om schade voor te zijn

Voorkomen is beter dan genezen. Hier zijn enkele praktische tips:

Vragen?

Heb je vragen over dit onderwerp of andere vragen? Bel 0168-556888 of e-mail ons. Liever een afspraak? Geen probleem, u bent van harte welkom op ons kantoor of wij komen bij u op visite.

Neem ook eens een kijkje op onze website: www.nagtzaamverzekeringen.nl

Zie Nagtzaam verzekeringen en financieel advies in Fijnaart - Informatie over het kantoor (advieskeuze.nl) voor de ervaringen van anderen met ons kantoor.

Copyright © 2024 Nagtzaam Verzekeringen. Alle rechten voorbehouden./
Website: YZCommunicatie
Stuur een WhatsApp bericht
Verzenden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram