0168 556 888
info@nagtzaamverzekeringen.nl
Documenten
hello world!
Gepubliceerd: 1 december 2022

Vervang op tijd de kit in je badkamer en voorkom waterschade

Omdat ook kitranden verslijten moet je de badkamer op tijd opnieuw kitten. Hierdoor voorkom je lekkage en waterschade. Waterschade als gevolg van slechte of lekke kitrand of tegelvoeg is namelijk NIET verzekerd!

Waarom moet je een badkamer opnieuw kitten?

Het is belangrijk om het sanitair in je badkamer opnieuw te kitten zodra de kitranden loslaten, verkleuren of schimmelen. Dit is namelijk een teken dat de kitlaag niet meer goed hecht aan de badkamermuur. Wanneer je de kitlaag niet tijdig vervangt, kan er vocht achter de kit ontstaan.

Hoe vaak moet je de kit in je badkamer vervangen?

Vervang ongeveer elke vijf jaar je kitlaag. De levensduur van kitranden is wel afhankelijk van de kwaliteit van de kit en de schoonmaakspullen die je gebruikt. Zodra de kitlaag loslaat, er sprake is van verkleuring of (zwarte) schimmel is het tijd om je badkamer opnieuw te kitten. Controleer daarom geregeld je kitranden.

Welke kit gebruik je voor de badkamer?

Voor een vochtige ruimte zoals een badkamer gebruik je  een elastische siliconenkit. Deze kitlaag is namelijk goed bestand tegen schimmel en vocht.

Voorkomen is beter dan genezen!

Door de oude kit te vervangen voorkom je vocht- en waterschade in je woning. Waterschade als gevolg van lekke kitnaden en tegelvoegen is niet verzekerd. Zorg er dus voor dat de kitranden en voegen van het tegelwerk in de badkamer waterdicht zijn. Vervang de kit of voeg op tijd of schakel een professional in, dan weet je zeker dat het goed gebeurt.

Heb je vragen over de dekking van jouw polis? Neem contact met ons op! Bel 0168-556888 of mail ons. Liever een afspraak? Geen probleem. U bent van harte welkom op ons kantoor of wij komen bij u op visite.

Neem ook eens een kijkje op onze website: Contact - Nagtzaam Verzekeringen Fijnaart

Zie Nagtzaam verzekeringen en financieel advies in Fijnaart - Informatie over het kantoor (advieskeuze.nl) voor de ervaringen van anderen met ons kantoor.

Copyright © 2024 Nagtzaam Verzekeringen. Alle rechten voorbehouden./
Website: YZCommunicatie
Stuur een WhatsApp bericht
Verzenden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram