0168 556 888
info@nagtzaamverzekeringen.nl
Documenten
hello world!
Gepubliceerd: 29 januari 2023

Helmplicht voor snorfietsers per 1-1-2023

Helmplicht voor snorfietsers per 1-1-2023

Snorfietsers zijn kwetsbaar in het verkeer. Om het aantal (dodelijke) slachtoffers onder snorfietsers terug te dringen is het vanaf 1 januari 2023 verplicht om als bestuurder en bijrijder een goedgekeurde helm te dragen. De snorfiets mag maximaal 25 km per uur rijden, rijdt op het fietspad en is te herkennen aan een blauwe kentekenplaat. Indien je geen helm draagt en de politie houd je aan, dan riskeer je een boete van € 100,-.

Wat is een snorfiets?

Een snorfiets rijdt op het fietspad, mag maximaal 25 kilometer per uur rijden en is te herkennen aan een blauwe kentekenplaat.

Goedgekeurde helm

Een goedgekeurde bromfiets- of motorhelm is te herkennen aan een cirkel met de hoofdletter E erin. Achter de E staat een cijfer, elk cijfer staat voor een EU-land. In Nederland krijgen goedgekeurde helmen het cijfer 4.

Helmplicht en verzekering

De helmplicht kan ook gevolgen kan hebben voor uw snorfietsverzekering. Wat dat precies betekent moet nog blijken maar het is denkbaar dat (volledige) dekking bij een schade die door het dragen van een helm voorkomen/beperkt had kunnen worden eerder ter discussie zal staan. 

Benieuwd naar de premie van een brom- of snorfietsverzekering? Via deze link kunt u zelf een berekening maken en de verzekering zelfs afsluiten: Bromfietsverzekering - Nagtzaam Verzekeringen Fijnaart

Vragen?

Bel 0168-556888 of mail ons. Liever een afspraak? Geen probleem, u bent van harte welkom op ons kantoor of wij komen bij u op visite. Neem anders alvast een kijkje op onze website: www.nagtzaamverzekeringen.nl

Kijk ook eens op onderstaande link voor de ervaringen van anderen met ons kantoor: Nagtzaam verzekeringen en financieel advies in Fijnaart - Informatie over het kantoor (advieskeuze.nl)

Copyright © 2024 Nagtzaam Verzekeringen. Alle rechten voorbehouden./
Website: YZCommunicatie
Stuur een WhatsApp bericht
Verzenden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram