0168 556 888
info@nagtzaamverzekeringen.nl
Documenten
hello world!
Gepubliceerd: 1 maart 2023

Geen ijsvrije auto en schade veroorzaakt: wat zijn de gevolgen?

Nachtvorst...! En dus moeten de autoruiten worden gekrabd. Een vervelend klusje, vooral wanneer er haast in het spel is. Toch is het belangrijk dat het gedaan wordt. Als autoruiten niet gekrabd zijn en er wordt schade veroorzaakt dan heeft dat soms verregaande gevolgen.

Ik neem je mee waarom autoruiten krabben zo belangrijk is en wat die gevolgen dan (kunnen) zijn.

Auto ijsvrij maken verplicht

Wie met zijn auto op pad gaat, moet voldoende zicht op de weg hebben. Het is daarom in Nederland verplicht om de voorruit en de voorste zijruiten van de auto ijsvrij te maken. Of de achterruit ook schoongemaakt moet worden hangt af van de aanwezigheid van een rechter buitenspiegel. Met een rechter buitenspiegel hoeft de achterruit niet ijsvrij te zijn omdat er dan voldoende zicht is via beide spiegels. Zonder rechter buitenspiegel is het wel verplicht om de achterruit te krabben.

Gevolg: boete

Wanneer je de weg op gaat met bevroren of beslagen ruiten dan kan je een fikse boete krijgen die kan oplopen tot €409,-.

Gevolg: terugval schadevrije jaren = hogere premie autoverzekering

Als je gaat rijden met niet gekrabde ruiten en je raakt betrokken bij een ongeval dan is de kans groot dat je aansprakelijk wordt gesteld. Aansprakelijk gesteld worden heeft gevolgen voor de autoverzekering. Je valt terug in schadevrije jaren wat er veelal voor zorgt dat je een hogere verzekeringspremie gaat betalen.

Gevolg: strafeis

Ben je gaan rijden met on-gekrabde ramen en heeft dat tot letselschade bij een verkeersdeelnemer geleid? Dan kan de rechter, naast een boete, ook een straf opleggen.

Vragen?

Heb je vragen over een autoverzekering of andere verzekeringen? Bel 0168-556888 of mail ons. Liever een afspraak? Geen probleem, je bent van harte welkom op ons kantoor of wij komen bij jou op visite.

Neem ook eens een kijkje op onze website Verzekeringen - Nagtzaam Verzekeringen Fijnaart en bereken zelf of het voor jou voordelig kan zijn om jouw verzekering(en) naar ons over te sluiten.

Nieuwsgierig over onze dienstverlening? Op Nagtzaam verzekeringen en financieel advies in Fijnaart - Informatie over het kantoor (advieskeuze.nl) kunt u de ervaringen van anderen met ons kantoor terugvinden.

Copyright © 2023 Nagtzaam Verzekeringen. Alle rechten voorbehouden./
Website: YZCommunicatie
Stuur een WhatsApp bericht
Verzenden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram