0168 556 888
info@nagtzaamverzekeringen.nl
Documenten
hello world!
Gepubliceerd: 7 januari 2024

Geen ijsvrije auto en schade veroorzaakt: wat zijn de gevolgen?

Nachtvorst! en dus moeten de autoruiten worden gekrabd. Een vervelend klusje, vooral wanneer er haast in het spel is. Toch is het belangrijk dat het gedaan wordt. Als autoruiten niet gekrabd zijn en er wordt schade veroorzaakt, dan heeft dat soms verregaande gevolgen.

Auto ijsvrij maken verplicht

Wie met zijn auto op pad gaat, moet voldoende zicht op de weg hebben. Het is daarom in Nederland verplicht om de ruiten én spiegels van de auto ijsvrij te maken.

Gevolg: boete

Wanneer je de weg op gaat met bevroren of beslagen ruiten en spiegels dan kan je een fikse boete krijgen, die kan oplopen tot € 490,-!!!

Gevolg: terugval schadevrije jaren = hogere premie autoverzekering

Als je gaat rijden met niet gekrabde ruiten en je raakt betrokken bij een ongeval dan is de kans groot dat je aansprakelijk wordt gesteld. Aansprakelijk gesteld worden heeft gevolgen voor de autoverzekering. Je valt terug in schadevrije jaren wat er veelal voor zorgt dat je een hogere verzekeringspremie gaat betalen.

Gevolg: strafeis

Ben je gaan rijden met on-gekrabde ramen en heeft dat tot letselschade bij een verkeersdeelnemer geleid? Dan kan de rechter, naast een boete, ook een straf opleggen.

Tip: ontdooi de ruiten NIET met warm of heet water!

Giet je heet water op ijs? Dan is het ijs – afhankelijk van de grootte – snel verdwenen. En hoewel je deze logica uiteraard ook kunt toepassen op het ijs dat op jouw autoruit zit, is het tóch een slecht idee. Want door het plotselinge temperatuurverschil kan de ruit spontaan barsten.

Vragen?

Heb je vragen over een autoverzekering of andere verzekeringen? Bel 0168-556888 of mail ons. Liever een afspraak? Geen probleem, u bent van harte welkom op ons kantoor of wij komen bij u op visite.

Neem ook eens een kijkje op onze website https://nagtzaamverzekeringen.nl en bereken zelf of het voor u voordelig kan zijn om uw verzekering(en) naar ons over te sluiten.

Op Nagtzaam verzekeringen en financieel advies in Fijnaart - Informatie over het kantoor (advieskeuze.nl) kunt u de ervaringen van anderen met ons kantoor terugvinden.

Copyright © 2024 Nagtzaam Verzekeringen. Alle rechten voorbehouden./
Website: YZCommunicatie
Stuur een WhatsApp bericht
Verzenden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram