0168 556 888
info@nagtzaamverzekeringen.nl
Documenten
hello world!
Gepubliceerd: 31 oktober 2023

Beveiligingscertificaat auto tijdig verlengen: waarom is dit zo belangrijk?

Diefstal van voertuigen is helaas dagelijks aan de orde. Het is een schadeclaim die in de papieren loopt. Logisch dat verzekeraars bij dure, diefstalgevoelige auto’s om een geldig certificaat van het beveiligingssysteem vragen.

Hoewel de diefstalcijfers iets dalen en de terugvindpercentages iets stijgen, is en blijft autodiefstal een probleem. Een beveiligingssysteem biedt soelaas. Auto’s met een gecertificeerd beveiligingssysteem worden 74% minder vaak gestolen en 62% vaker teruggevonden dan auto’s zonder beveiligingssysteem.

Vijf klassen van beveiliging

Beveiligingssystemen zijn ingedeeld in 5 klassen:

  1. Startonderbreker. Met dit systeem kan de auto niet worden gestart zonder autosleutel, transponder of handzender. Het systeem wordt in de meeste voertuigen af-fabriek standaard ingebouwd.
  2. Inbraakdetectie met alarmering. Als de autoportieren, de kofferbakklep of de motorkap geforceerd worden, gaat er een alarm af. Ook gaan de autolampen flikkeren.
  3. Hellingshoekdetectie. Zodra de hellingshoek van de auto verandert door opkrikken, wegslepen of optakelen, gaat er een hoorbaar en zichtbaar autoalarm af.
  4. Beperkt voertuigvolgsysteem. Als de auto als vermist wordt opgegeven, wordt een GPS-volgsysteem ingeschakeld. De politie kan dan nagaan waar de auto zich bevindt.
  5. Uitgebreid voertuigvolgsysteem. Het GPS-volgsysteem wordt automatisch ingeschakeld zodra het autoalarm afgaat. De diefstal hoeft dus niet eerst ontdekt te worden.

Voorwaarden voor beveiliging

Verzekeraars stellen steeds vaker als eis dat een dure (bedrijfs)auto deugdelijk beveiligd is tegen diefstal. Welke beveiliging nodig is hangt vooral af van de leeftijd, de cataloguswaarde en de diefstalgevoeligheid van het voertuig. Jonge auto’s met een hoge cataloguswaarde staan het hoogst op het verlanglijstje van criminelen. De beveiligingsvoorwaarden voor die auto’s zijn strenger.

Tijdig geldigheid checken

Beveiligingssystemen worden vaak ingebouwd door een Kiwa SCM-gecertificeerd inbouwstation. De autobezitter ontvangt dan een certificaat dat 3 jaar geldig is. Zonder geldig certificaat is inbraak of diefstal niet verzekerd. Het is de verantwoordelijkheid van de klant om te checken of het certificaat verlopen is. Dat kan met een kentekencheck op de website van Kiwa SCM. Is het beveiligingssysteem niet ingebouwd door een Kiwa SCM-gecertificeerd inbouwstation? Dan kan hij de geldigheid daar niet checken. Je kunt dan contact opnemen met de organisatie die het beveiligingssysteem heeft geleverd of ingebouwd.

Vragen?

Wil je meer informatie over preventie eisen die een verzekeraar stelt of heb je andere vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op! Wij zijn telefonisch te bereiken op telefoonnummer 0168-556888 of mail ons. Op onze website: www.nagtzaamverzekeringen.nl kunt u ook informatie over diverse onderwerpen terugvinden.

Liever een afspraak? Geen probleem, u bent van harte welkom op ons kantoor of wij komen bij u op visite.

Benieuwd naar ervaringen van andere met ons kantoor? Neem dan eens een kijkje op Advieskeuze.nl, Nagtzaam verzekeringen en financieel advies in Fijnaart - Informatie over het kantoor (advieskeuze.nl) 

Copyright © 2024 Nagtzaam Verzekeringen. Alle rechten voorbehouden./
Website: YZCommunicatie
Stuur een WhatsApp bericht
Verzenden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram