0168 556 888
info@nagtzaamverzekeringen.nl
Documenten
hello world!
Gepubliceerd: 28 november 2023

Besparen op je zorgverzekering?

Besparen op je zorgverzekering? Zo doe je dat:

De zorgpremies stijgen in 2024 gemiddeld met € 9,04 per maand, reden te meer om te kijken naar alternatieven. Het is niet leuk om in deze feestelijke periode jezelf te verdiepen in jouw zorgverzekering, maar wel belangrijk! Jij betaalt toch ook niet graag te veel premie?

Dankzij onderstaande rekenmodule is het erg makkelijk en overzichtelijk om een vergelijking tussen een ruim aantal aanbieders te maken. Neem gerust eens een kijkje, wellicht levert het je iets op!

Rekenmodule voor particulieren:

TPC - Nagtzaam verzekeringen en financieel advies

Rekenmodule voor ondernemers:

TPC MKB - Nagtzaam verzekeringen en financieel advies

Mocht je besluiten bij jouw huidige verzekeraar te blijven dan kan de zorgverzekering waarschijnlijk toch via onze bemiddeling lopen. Dit kost niets extra, sterker nog; in sommige gevallen levert het zelfs een korting op. Neem contact met ons op als hier interesse voor is dan bespreken we de mogelijkheden.

Zorgverzekering in het kort:

Basisverzekering:

Iedereen heeft een basisverzekering, dit is wettelijk verplicht. De meeste zorg valt hier onder.

In grote lijnen is de basisdekking bij verzekeraar A hetzelfde als verzekeraar B, maar bijvoorbeeld het aanbod van  ‘gecontracteerde zorgverleners’ is bij de ene verzekeraar groter als bij de andere. Vaak is bij de ‘Budgetverzekeringen’ minder zorgverleners aangesloten waardoor je erg scherp moet zijn wat er dan wél wordt vergoed als je naar een niet gecontracteerde zorgverlener gaat. Goedkoop kan dan ineens duurkoop blijken.

Aanvullende verzekeringen:

Veel mensen wensen ook dekking voor bijvoorbeeld tandartskosten of fysiotherapie. Dergelijke kosten vallen onder een aanvullende verzekering. Iedere zorgverzekeraar heeft zelf samengestelde aanvullende verzekeringspakketten, de vergelijking wordt hierdoor complexer.

Besparen op je zorgverzekering, zo doe je dat:

Welke zorgkosten wil je verzekeren:

Je moet jezelf afvragen voor welke zorgkosten je een verzekering nodig hebt. Is de kans groot dat ik die kosten ga maken? En zo ja, kan ik deze kosten dan zelf dragen of moet ik deze kosten verzekeren? Hiermee voorkom je dat je onnodig premie betaalt voor zorg waarvan je toch geen gebruik maakt of betaalt voor zorg die je gemakkelijk zelf kunt bekostigen voor het geval je er toch wel mee te maken krijgt.

Verhoog het eigen risico:

Iedereen heeft een eigen risico van € 385,- per kalender jaar. Je kunt op de premie besparen door te kiezen voor een verhoogd eigen risico. De meeste verzekeraars bieden deze mogelijkheid, het maximale eigen risico is € 885,-. Uiteraard moet je jezelf de vraag stellen of je dit risico kan en wil dragen alvorens je voor een verhoogd eigen risico kiest.   

Kies voor jaarbetaling:

Vaak wordt er door de zorgverzekeraar een korting verleend als de premie vooraf in één keer wordt overgemaakt. Dit scheelt al snel een paar procent en betalen moet je toch.

Vragen?

Heb je vragen over jouw zorgverzekering of de mogelijkheden? Bel 0168-556888 of mail ons. Liever een afspraak? Geen probleem, u bent van harte welkom op kantoor aan de Voorstraat in Fijnaart of wij komen bij u thuis op visite.

Neem ook eens een kijkje op onze website: www.nagtzaamverzekeringen.nl

Zie Nagtzaam verzekeringen en financieel advies in Fijnaart - Informatie over het kantoor (advieskeuze.nl) voor de ervaringen van anderen met ons kantoor.

Copyright © 2024 Nagtzaam Verzekeringen. Alle rechten voorbehouden./
Website: YZCommunicatie
Stuur een WhatsApp bericht
Verzenden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram